gyémánt ékszer

Érdekességek a gyémánt ékszerekről

Minden hölgy kedveli a valódi gyémánt ékszereket, melyek elképesztően dekoratívvá teszik a megjelenésüket, függetlenül attól, hogy hétköznapi vagy alkalmi öltözék van rajtuk. Most következzen néhány érdekesség, amit sokan nem tudnak, még akkor sem, ha nap, mint nap viselik a gyémántból készülő fülbevalókat, nyakláncokat, gyűrűket.

A gyémánt ékszer eredete egészen az ókorig nyúlik vissza, amikor is úgy tartották, hogy ezek a csodaszép ékességek az istenek földre hullott könnyei. A későbbi korok során is előszeretettel társítottak legendákat hozzájuk, a hinduk például meg voltak győződve arról, hogy az ékszereket viselő hölgyek védve vannak a rossz szellemektől. Az alapanyagként szolgáló gyémánt mélyen a Föld belsejében keletkezik, ahol több, mint 1000 Celsius fok van.

Csak kevesen tudják, hogy a kutatók szerint az űrben kialakuló meteoritokban is előfordulhatnak ezek a nemes drágakövek. A gyémánt ékszer kereskedelem mindig is népszerű iparág volt, hiszen a hölgyek régen is és ma is előszeretettel viselik a csodásan ragyogó termékeket, amikhez az ékszerüzletekben lehet hozzájutni.

A világ legnagyobb gyémántkészlete Afrikában található, ahol rengeteg gyémántbánya működik, de Ausztráliában, Botswanában, Oroszországban és Európában is lehet találni értékes lelőhelyeket. A gyémánt ékszer értékét az ún. 4C osztályozás szerint lehet meghatározni, ami azt jelenti, hogy a szín, a csiszolás, a tisztaság és a súly is nagy szerepet játszik az ékszerek árának meghatározásában. A tapasztalatok szerint még mindig a férfiak a legnagyobb felvásárlók, de napjainkban egyre több hölgy örvendezteti meg magát egy-egy mutatós darabbal.

© 2020 Ékszeres . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.