gyöngyhorgolás

Ezzel kezdd a gyöngyhorgolást!

Ha úgy döntesz, hogy saját kezűleg készíted el az ékszereidet, akkor rengeteg szuper technika közül választhatsz. A gyöngyhorgolás azért nyerő választás, mert egy kis utánajárást, gyakorlást követően könnyedén elsajátítható, csak néhány ékszer alapanyag és eszköz kell hozzá, a végeredmény pedig egyszerűen fantasztikus.

Még csak most merülsz el a gyöngyhorgolás különleges világában? Remek, akkor az első és legfontosabb, hogy ne rettenj el a dologtól az ezzel kapcsolatos írások, videók látták. Tény, hogy a kezdők számára ijesztőnek tűnhet ez az egyedi ékszerkészítési módszer, de az igazság az, hogy nagyon hamar bele lehet rázódni.

Mint mindig, az első lépés a megfelelő ékszer alapanyagok, eszközök kiválasztása, beszerzése. Ezúttal szükséged lesz egy horgolócérnára, egy horgolótűre, egy óriáslyukú tűre, valamint néhány lélegzetelállító cseh vagy japán kásagyöngyre, amiket természetesen szabadon választhatsz ki. Ami a gyöngyök méretét illeti, érdemes szem előtt tartanod, hogy minél kisebbek a szemek, annál részletgazdagabb lesz az elkészült ékszer.

Mielőtt belevetnéd magad az ékszerkészítés rejtelmeibe, nem árt, ha tisztában vagy a horgolás technikájával, hiszen abban az esetben is hasonlóan kell eljárni, ha nem csipkével, hanem gyöngyökkel kell dolgozni. A láncszem horgolást, a hamispálcás horgolást, valamint a rövidpálcás horgolást mindenképp érdemes átnézned annak érdekében, hogy a gyöngyhorgolás gördülékenyen menjen. Könnyen meglehet, hogy eleinte kudarc fog érni, de ne felejtsd el, hogy a gyakorlat teszi a mestert!

© 2020 Ékszeres . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.