bizsu ékszerek

A bizsu ékszerek izgalmas története

Napjainkban rendkívül gazdag repertoárból válogathatunk, amennyiben az a cél vezérel minket, hogy beszerezzünk egy igazán lenyűgöző ékszerkülönlegességet. A szebbnél szebb nyakláncok, fülbevalók és karperecek viselése nagy múltra tekint vissza a történelemben, hiszen már az ókorban is elterjedt szokás volt.

A boltokat járva azt tapasztalhatjuk, hogy már az igényes kivitelezésű bizsu ékszerek is színesítik a kínálatot. Azt gondolhatnánk, hogy a valódi ötvözetek másolatai a 21. század termékeinek tekinthetőek, ez azonban messze áll a valóságtól, hiszen már évezredekkel ezelőtt is ismeretes volt a létezésük. A bizsu ékszerek ugyanis magukban foglalnak minden olyan drágakő nélküli nemesfémet, amiket esztétikai okok miatt viselnek az emberek.

Ez már az őskorban élők között is megfigyelhető volt, akik a természetben talált bogyókból, csontokból, fogakból, tollakból és kagylóhéjakból fűztek maguknak nyakláncokat. Már egy közel 70.000 éves lelet is arról árulkodik, hogy az azonos méretű kagylóhéjakat átfúrták annak érdekében, hogy nyakláncként tudják viselni azokat.

Később, az ókorban is előszeretettel hordták azokat a bizsu ékszereket, amiket mágikus tulajdonsággal is felruháztak az anyaguk, a rajtuk található motívumok vagy a hozzájuk társított történetük miatt. Az ékszerviselés a későbbi korokban is nagy figyelmet kapott és az azzal kapcsolatos hagyományok túlélték azokat az időszakokat a történelem folyamán, amikor háttérbe szorult vagy egyenesen tiltott volt a figyelemre méltó nyakláncok, fülbevalók és karkötők viselése.

© 2020 Ékszeres . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.