ékszer szett

Hogyan állítsd össze az ékszer szettedet?

Ha a mindennapok során előszeretettel viseled a kedvenc ékszereidet, akkor bizonyára nagy gondot fordítasz arra, hogy milyen elvek, szempontok alapján kombináld őket, hogy soha ne legyen unalmas az összhatás, ugyanakkor az öltözéked harmóniáján se essen csorba. Az ékszer szett összeállítása nem egy egyszerű feladat, hiszen egyszerre több mindent is figyelembe kell venned annak érdekében, hogy jól mutassanak egymás mellett, és egyik fénye se ragyogja túl a másikét.

Először is nem mindegy, hogy a felvett fülbevaló, nyaklánc és gyűrű anyaga passzol-e egymáshoz. Ha az egyik fehér arany, akkor nem szerencsés keverni a sárga, a vörös és narancs arany ékszerekkel. Ez alól egyetlen kivétel van, mégpedig az, ha az ékszerekben egyszerre többféle színű ötvözet is megjelenik, mert akkor kétféle árnyalat stílusosan megfér egymás mellett.

Az ékszer szett akkor lesz tökéletes, ha az egyes darabok nem csak színben, hanem stílusban is egy vonalat követnek. Ha például a nyakláncodon apró drágakövek díszelegnek, akkor ennek megfelelően érdemes olyan fülbevalót, illetve gyűrűt választanod, amikben szintén kisebb méretű kőberakások vannak. Nem feltétlenül kell az összes fajta ékszert felvenned, az ékszer szett esetében is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több.

Ez főként abban az esetben állja meg a helyét, ha valamelyik azonnal szembetűnik a különleges formája, színe, díszítése miatt, a többi pedig amúgy is „láthatatlan” lenne. Ezeken kívül persze még rengeteg olyan íratlan szabály van, amiket érdemes betartanod annak érdekében, hogy a kinézeted harmonikus legyen, de ha nem akarsz vesződni a dologgal, akkor a készen megvásárolható ékszer szettek közül is választhatsz.

© 2024 Ékszeres . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.