gyöngyékszer

Mitől függ a gyöngyékszer élettartama?

A kézműves vásárokon sétálgatva nem csoda, ha felmerül benned a kérdés, hogy az ott kapható gyöngyékszer vajon mennyire lehet tartós. Nos, erre nehéz egyértelmű választ adni, hiszen a gyöngyökből fűzött ékszer élettartamát a gyöngyök, a fűzőszál, illetve a szerelékek minősége is befolyásolja.

Amennyiben a gyöngyök japán vagy cseh alkotó műhelyekből származnak, akkor nem kell félned attól, hogy eltörnek, vagy megkarcolódnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy sérthetetlenek, de mindenképp jobb minőségűek, mint az utánzatok, és ha vigyázol a gyöngyékszereidre, akkor jó sokáig hordhatod őket. A gyöngyöket nem csak a sérüléstől kell félteni, hanem a színfakulástól is, ami szintén akkor jelenthet problémát, ha nem japán vagy cseh gyártású termékekről van szó.

Emellett a fűzőszál tartóssága sem elhanyagolható szempont, hiszen, ha az elszakad, akkor az egész gyöngyékszer kárba vész. A fonalak, cérnák, damilok között nincs számottevő minőségi különbség, az viszont fontos, hogy az üveggyöngyök, kásagyöngyök, ásványkövek mérete, súlya szerint legyen kiválasztva a megfelelő fűzőszál.

Továbbá arra is érdemes figyelni, hogy a gyöngyékszert ne érje víz, szappan, illatszer vagy testápoló, mert az általuk okozott kémiai hatás is kárt tehet bennük. Mindemellett a szerelékek minősége is befolyásolja azt, hogy a kedvenc ékszereidet mennyi időn keresztül tudod majd hordani. Ezzel kapcsolatban nehéz megjósolni, hogy az adott nyaklánc, fülbevaló vagy karkötő jó választás-e, hiszen a kapcsokat, karikákat, ékszer alapokat rengeteg helyről lehet beszerezni.

© 2024 Ékszeres . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.